Sastojci:
4 krompira srednje velicine
200gr zelja/spinata
1 glavica luka
2 reznja bijelog luka
2 kasike maslinovog ulja
1 solja naribanog parmezana
so i biber
prezla za pohovanje
ulje za przenje
Priprema:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2F5GxdrsFxpmvG20xPxtXCssszm6-0e3dcUWe6R32sKyTIyZ2X8RiPH7Kcx-q2ntx1LGMqFe0mk7N4_Zo6JjTiw5eZxSnKwYHA5P_JGEX_wXrPgpfLl4FHp5okYV3FOKvdoyNj-HWm5w/s200/922944_369573523152293_1171988674_n.jpg)
Luk sitno isjeckati i preprziti na maslinovom ulju. Dodati sitno iscjeckan bijeli luk i zelje/spinat.
Distati na srednjoj vatri dok ne ispari voda od spinata.
Od kuhanog krompira napraviti pire i dodati dinstani spinat.
Dodati parmezan. Pozoliti i pobiberiti prema ukusu.
Od smejse praviti cufteta.
Uvalajti ih u prezlu i prziti na malo ulja 2 - 3 minute.
No comments:
Post a Comment