Danas, uz rostilj smo imali ova mekana i izdasna peciva. Zaista su divna! - Preporucujem! :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidTnHYRdYJ0HrDZwKH1RNbYHp8MExFMZDHGCCPoje1zAGi1eQ05W6Y7x4YfxZ-2QKM6hidFEZJyM2cpdrx9tiw-5fpVzF4iANsn9413goiqHtK12rJd3BUR2vtZ-lxo9hKluZMC61uHQQ/s200/521670_368212319955080_668391377_n.jpg)
4 1/2 solje brasna
3 kasike secera
1 1/2 cajna kasika soli
5 kasika istopljenog putera
1 kasika germe
1 1/2 solja mlakog mlijeka
malo mlake vode
Priprema:
U 1/4 solje mlake vode rastopiti germu.
U jednu zdjelu pomijesati brasno, secer, so, istopljeni puter, smjesu germe i vode i na kraju dodati mlako mlijeko.
Sve zamijestiti tako da dobijete glatko tijesto (mijesiti 10 - tak minuta).
Gotovo tijesto premazati sa malo ulja, prekriti plasticnom folijom i ostaviti na toplo mjesto oko sat vremena - da nadodje.
Kada je tijesto nadoslo, podijeliti ga u 10 jednakih dijelova. Oblikovati u loptice te malo dlanom pritisnuti odozgo da budu pljosnate (kao hamburger peciva).
Staviti na pleh koji ste oblozili papirom za pecenje, prekriti krpom i ostaviti na toplo mjesto jos sat vremena da nadodju.
Peci na 425F (220C) 15 - 20 minuta.
Pecena peciva premazati puterom ili maslinovim uljem i ostaviti da se hlade.
No comments:
Post a Comment