Sastojci:
(za dvije vekne/struce)
5 solja brasna
3 kasike secera
1 i 1/2 cajna kasika soli
1 i 1/2 kasika germe
2 kasike maslinovog ulja
2 solje tople vode (otprilike)
Pomijesati suhe sastojke.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNu0pMXATv17uTV_9yyrpvr0zPB6xhwnAD3zXz36ixkTF9JZTVVq-uyMmhrzF5sc2Lr3BupP1_G_-LDXFtGt1N4m3YRRsknqZREAge89JvnM9hGf1NELQqhaaNoBNoDArM8bGtXO1l8gk/s200/321415_326865854089727_1678199733_n.jpg)
Tijesto treba da bude glatko, pa cete ga trebati mijesiti malo duze.
Poprskajete radnu povrsinu uljem u spreju - da vam se ne bi tijest lijepilo.
Tijesto pobijeliti u dva dijela i napraviti zeljeni oblik.
Staviti ih na pleh za pecenje (predhodno oblozen papirom).
Pokriti vlaznom krpom ili plasticnom folijom i ostaviti da stoji na toplom mjestu 25 minuta.
Rernu zagrijati na 350F, ubaciti hljeb i peci 20 - 25 minuta. Dok ne porumeni.
No comments:
Post a Comment