![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9eUh5qCRjZyVaDYfui_98XYlrgVivasIVmomxO6ev2EGxFHOwEiAGhzeT_pN1E6G8p_6z3I-Kg-cHirZPsv94osKEBc7otb5VCPjWW1fvzLCgmlUHt2gvSOIvyOF3NIzR165lkQop0bo/s200/521287_314836841959295_1704276030_n.jpg)
500 gr. brasna
1 jaje
1 kasikica soli
voda
250 gr. fasiranog mesa
1/2 glavice luka (srednje velicine)
so (za meso)
Preliv
300 gr. pavlake
1 - 2 cehneta/cesnja bijelog luka
soli po potrebi
Priprema:
Brasno, jaje i so staviti u jednu posudi i zakuhati/zamjesiti sa vodom. (tijesto teba da bude kao za hljeb)
Brasnom posuti povrsinu na kojoj cete razvaljati tijesto na debljinu 3 - 4 mm.
Nozem ili kolutom za rezanje pizze (lakse), tijesto isjeci na kockice, kao na slici.
U fasirano meso izribati 1/2 glavice luka, te posloliti po zelji.
Na svaku kockicu tijesta, stavljati po komadic mesa sa lukom. (slika)
Svaku kockicu preklopiti, da dobijete trokut, te redati na pobrasnjenu povrsinu.
U serpu staviti oko 2l vode, malo posoliti i dodati malo ulja (da se klepe ne sljepe tokom kuhanja)
Kada voda prokuha, ubacitivati klepe jednu po jednu i kuhati 10 - 15 minuta.
Kada su klepe kuhane, izvaditi ih u plitku posudu i preliti pavlakom u koju smo dadli bijeli luk i soli po potrebi.
No comments:
Post a Comment