Sastojci:
1 veliki plavi patlidzan
1 solja prezle
1/4 solje naribanog parmezana
Za fil:
1 jaje
1 solja mladog sira
1/2 solje parmezana
1-2 kasike krem sira
bosiljak, biber i so prema ukusu
I jos:
marinara sos
naribana mozzarela
1. Patlidzan oguliti i izrezati na ploske. Svaku plosku posoliti i ostaviti da stoje oko 30 minuta.
2. Saprati so i posusiti.
Na ravan tanjir staviti prezlu pomijesanu sa parmezanom, te svaku plosku uvaljati.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjF83kLunIgZoYn7i85ZNoFEXq_Lkam8GWFFpwnYSzko4_eJVX4kbYSiT33Qw4xqgZy_MY6ooXBJ7ZpgFyOfUYw1R8Ob3HZMa7z3b5WMdU1WF5khtY3CUSihKUjoHeusaFbczYaHC5pARM/s200/935458_380066592102986_2115903512_n.jpg)
4. Dok se patlidzan pece, u posudi pomijesati jaje, mladi sir, parmezan i krem sir. Dodati bosiljak, biber i s prema ukusu.
5. Pecen patlidzan premazati ovom smjesom i zarolati.
Redati u tepsiju na cije dno smo stavili 3 -4 kasike marinara sosa.
6. Posuti sa malo parmezana (ako zelite) i naribanom mozzarellom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrgISvDdZbMa3t-nCsHja4UfFpObvCW0Q14LY6f4S072fBLTkukDX6H7KlpocROAbT6U4D97sciE_w9mY8FaEPR4tJG2bYhylA-BdMP7IBpgsJnQW5lu9bIS9PHsNDwPrJbWdkkQ4nXeg/s200/936793_380066515436327_422235836_n.jpg)
No comments:
Post a Comment