Tijesto:
1 kesica germe
400gr brasna
malo soli
50gr secera
120ml mlijeka
2 jaja
80gr rastopljenog putera
korica od pola limun
Fil:
4 zumanjka
100gr secera
120ml mlijeka
250gr mljevenih oraha
2 plocice ribane cokolade
malo cimeta i limunove korice
1 kesica vanilinog secera
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9X8D80i_awgYiWdw3D3y43NcFECYPKuGqMHqiOtodIB0GkEhjESdnU5Qj7-r7OoGTuT6y0OxABQ_Y8xLBhu3iJ-xK2VscTF2YQ0tMoC9BVnjRERuzGYoaUtJJk2DDYQOhen_kETlcWPg/s200/321276_318776768231969_761736471_n.jpg)
U posudu staviti brasno, malo soli, secer, naribanu koricu limuna, jaja i rastopljeni puter. Zakuhati sa mlijekom.
Ostaviti da stoji na toplom mjestu oko sat vremena dok se ne udupla.
Kada je tijesto nadoslo, podijeliti ga u loptice.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqq7hK9nJ8P_UZ9FDv7wmZPDgl272zvhDoa-9qfs5ghrWmg-E3Sz4AaXmR19I366BpvI4R9k4R0v2_HBz6ymuehhCiG5KPU_bY1akOkyg69QFhNTHPWUKPEB3nGULU5laCZezXZom1KgU/s200/577791_318777268231919_117937782_n.jpg)
Zumanke pomijesati sa secerom. Dodajte mlijeko, limunovu koricu, cokoladu i mljevene orahe.
Svaku lopticu razaljati i dodati po jednu do jednu i po kasiku smjese sa orasima (vidjet cete otprilike koliko ce am trebati).
Napomena: Nemojte odmah sipati svo mlijeko, vec postepeno. Da bi mogli regulisati gustinu smjese.
Zatvoriti tijesto kao kesicu.
Izrezati kao na slici.
Okrenuti izrezane dijelove prema gore. Kao na slici.
Poredati u tepsiju koju ste oblozili papirom za pecenje i peci na 200C (380F) dok ne porumene.
No comments:
Post a Comment