(Kolac od sira bez brasna i bez secera
Predstavljam vam moj fenomenalni Cheesecake bez brasna, keksa i secera!
Ovakav kolac je dobar izbor za dijabeticare, a i oni koji nemaju problema sa dijabetesom odusevljeni su ovim cheesecake-om! Probajte, svidjet ce vam se!
Sastojci za koru:
1 solja mljevenih badema
1 solja fino sjeckanih oraha
5 kasika istopljenog putera
1 -2 kasike agave nektara
Sastojci za kremu:
2 krem sira (ja sam koristila greek yogurt nonfat cream cheese)
1 solja pavlake
stapic vanilije ili ekstrakt vanilije
3 jaja
agave nektar (prema ukusu)
jagode, borovnice, maline...
Napomena: Agave nektar je slican medu, samo malo drugacijeg ukusa. Ukoliko nemate agave nektar, mozete koristiti med ili neki drugi zasladjivac prema svom ukusu.
Priprema:
Pomijesati mljevene bademe i sjeckane orahe (ja sam koristila pecan), dodati im puter i agave nektar (ili zasladjivac prema svom ukusu).
Rasporediti smjesu na dno kalupa promjera 8in-9 in, te ostaviti sa strane.
U drugoj zdjeli pomijesati krem sir i pavlaku, te dodavati jedno po jedno jaje. Dodati ekstrakt vanilije ili sjeme jednog stapica vanilije.
Zasladiti agave nektarom prema svom ukusu, meni je bilo dovoljno 3 kasike agave nektara.
Smjesu istresti preko kore i peci u zagrijanoj rerni na 300F 30- 40 minuta.
Ostaviti preko noci u frizideru!
Napraviti pire od jagoda (malina, borovnica) i ukrasiti cheesecake!
Mmmm...
Ovakav kolac je dobar izbor za dijabeticare, a i oni koji nemaju problema sa dijabetesom odusevljeni su ovim cheesecake-om! Probajte, svidjet ce vam se!
Sastojci za koru:
1 solja mljevenih badema
1 solja fino sjeckanih oraha
5 kasika istopljenog putera
1 -2 kasike agave nektara
Sastojci za kremu:
2 krem sira (ja sam koristila greek yogurt nonfat cream cheese)
1 solja pavlake
stapic vanilije ili ekstrakt vanilije
3 jaja
agave nektar (prema ukusu)
jagode, borovnice, maline...
Napomena: Agave nektar je slican medu, samo malo drugacijeg ukusa. Ukoliko nemate agave nektar, mozete koristiti med ili neki drugi zasladjivac prema svom ukusu.
Priprema:
Pomijesati mljevene bademe i sjeckane orahe (ja sam koristila pecan), dodati im puter i agave nektar (ili zasladjivac prema svom ukusu).
Rasporediti smjesu na dno kalupa promjera 8in-9 in, te ostaviti sa strane.
U drugoj zdjeli pomijesati krem sir i pavlaku, te dodavati jedno po jedno jaje. Dodati ekstrakt vanilije ili sjeme jednog stapica vanilije.
Zasladiti agave nektarom prema svom ukusu, meni je bilo dovoljno 3 kasike agave nektara.
Smjesu istresti preko kore i peci u zagrijanoj rerni na 300F 30- 40 minuta.
Ostaviti preko noci u frizideru!
Napraviti pire od jagoda (malina, borovnica) i ukrasiti cheesecake!
Mmmm...
Enida, blog ti je predivan! Dodala sam te na svoj popis da sam u toku :) Veliki pozdrav ti šaljem iz kišovitog Sarajeva!
ReplyDeleteHvala Ljiljo! :) I ja tvoj blog redovno pratim, samo jos da skontam kako da ga dodam ovdje... :D Pozdrav tebi i L. ! <3
ReplyDelete