Hajde rekoh bas da vidim!
Kaze ona meni tada: "U meso se mora staviti koji krompira inace ce meso biti tvrdo, ali je bitno da se krompir ne vidi, tako da svijet misli da je samo meso..." :D
Uglavnom, burek k'o burek, samo sto se krompir renda na sitno rende, teko da se ne vidi. :)
Ovo je moj burek "za obraza"!
Bujrum! :)
Sastojci za jufku:
1kg brasna
2 cajne kasike soli
100ml ulja
oko 700ml vode
ulje za premazivanje
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGdaHL3np6EpZS48cfZJr6bNJlkEpkAJoFnBPvrDai0z8Gp8S6ffPTV4BPfz8EGN_3eoy3YSaeEilT40HO1muxmCDRKQC2sh1DmaBixmtTMofSuaLgmWHwIbSgae8i5eJdRJMwXTPvgQw/s1600/1505426_473622366080741_1391074653_n.jpg)
500gr fasiranog mesa
2 manje glavice luka
2 veca krompira
so
biber
Priprema:
Od gore navedenih sastojaka napraviti glatko tijesto.
Kako bi Troka rekao: mekano kao ushna resica.
Podijeliti na dva dijela. Premazati uljem i umotati u prozirnu foliju.
Ostaviti na toplom mjestu da stoji oko sat vremena.
Krompir naribati na sitno rende.
Ja luk sameljem u food procesoru, a vi mozete onako kako volite (naribati, nasjeckati...)
Mesu dodati naribani krompir i luk. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Napomena: Ja uvijek koristim svjeze samljeven biber!
Razvuci jufku, ostaviti je da se malo osusi. Dodati fil i smotati.
Peci u zagrijanoj rerni na 400F/200C 20 - 30 minuta - dok ne porumeni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWWSXSOLw4KnGUki9tmhHbb6KrS9trx8UkOdqkYBGNuQ8sPSNszg_QGTm1yC-4f0T2OHmexKCd41U0vNFQkeNZ3CebnPHRz9JVGJ5zBKyhkDcniGEEf1umIkdW23Dv_h2dOwKj9AKRCiI/s1600/1485116_473622439414067_666234883_n.jpg)
No comments:
Post a Comment