Znate li da i rizu mozete jesti kao kokoce?!
Ovu rizu mozete jesti kao grickalice, ubaciti u jogurt za dorucak ili napraviti energetske plocice sa njom.
Dosta je zastupljena u indijskoj kuhinji...
Proces pravljenja nije slozen. Jedini problem je sto se mora cekati 24 sata da se riza osusi.
Mismo u ratu przili rizu i jeli kao grickalice, ali to nije taj recept. Nekad cu probati i to da napravim.
Sastojci:
riza
voda
ulje
Priprema:
Rizu skuhati u vodi i rasporediti na pleh. Ostavti 24h da se osusi. Povremeno promijesati.
Ja sam je drzala u rerni da se ne prasi.
Ulje dobro zagrijati! Po malo rize stavljati u metalnu cljediljku i prziti 5 sec.
Prebaciti u zdjelu koju ste oblozili papirom kako bi upio visak masnoce.
Posoliti, pobiberiti, dodati zacine - po zelji.
Ili iskoristite za pravljenje energetskih plocica.
No comments:
Post a Comment