Mozemo je nazvati i lazne klepe.
Ako volite klepe, a ne da vam se da ih pripremate ovo je recept za vas. Sve bude gotovo za pola sata.
Nadam se da ce vam se svidjeti.
Sastojci:
500gr tjestenine po zelji
1 cajna kasika soli
250gr fasiranog mesa
3 kasike ulja
1 glavica luka
2 paradajiza
1 cajna kasika aleve paprike
2 solje cvrstog jogurta
2 reznja bijelog luka
Priprema:
Tjesteninu skuhati u slanoj vodi.
Luk sitno isjeckati i preprziti na ulju dok ne postane staklast. Dodati oguljen i nariban paradajiz, mijesati 2 minute.
Dodati alevu papriku i mijesati jos 1 minut.
Na to staviti meso i prziti jos 10-15 minuta. dodati so i biber prema ukusu.
Tjesteninu preliti jogurtom i bijelim lukom i dobro izmjesati.
Preko toga staviti meso koje ste napravili i posluziti.
Ako volite klepe, a ne da vam se da ih pripremate ovo je recept za vas. Sve bude gotovo za pola sata.
Nadam se da ce vam se svidjeti.
Sastojci:
500gr tjestenine po zelji
1 cajna kasika soli
250gr fasiranog mesa
3 kasike ulja
1 glavica luka
2 paradajiza
1 cajna kasika aleve paprike
2 solje cvrstog jogurta
2 reznja bijelog luka
Priprema:
Tjesteninu skuhati u slanoj vodi.
Luk sitno isjeckati i preprziti na ulju dok ne postane staklast. Dodati oguljen i nariban paradajiz, mijesati 2 minute.
Dodati alevu papriku i mijesati jos 1 minut.
Na to staviti meso i prziti jos 10-15 minuta. dodati so i biber prema ukusu.
Tjesteninu preliti jogurtom i bijelim lukom i dobro izmjesati.
Preko toga staviti meso koje ste napravili i posluziti.
No comments:
Post a Comment