![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbs-ADX24Up5kJSSiMmoXsAJzBXNGn7l3eyWLZDPr-NKtCzsuKJZMfODgCHnTz0GOzpnNzqtG3_biTG3Obh4pqP0wcKWU1bDSjpX03C359mOv0-nMVxmYWFKagBByfmPUiEdPR6OqYj4I/s200/993522_391984077577904_491105679_n.jpg)
Sastojci za tijesto:
500gr brasna
150gr putera
prstohvat soli
2 kasike sirupa (ja sam koristila javorov)
1/2 solje vode
prehrambene boje po zelji
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjS7jgD40AfyAKLLMH_b1qyBfGp6VfAsJYQobb6V08mQgqLSzK4AdRU4hwEY8ab4thnRXZ2AdzGi4Y3-QJBx_1qcX4dOfPJFiTEiShSrGQBgsUooaZ9uXK33WHIuSC54XTbnrVLQ69C69E/s200/993522_391984084244570_1621866747_n.jpg)
Sastojci za fil:
125 gr mljevenih badema
125gr secera
1 bjelance
Agda:
2 solje secera
2 solje vode
sok od limuna i anis
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivrWC3ZPHWxeEyrzHAkgFRSa617k9AEN2qStTpJic90Z0wLW9Balc4thZZko2F-ciwgqyN-MdK7uKTHm4onhCP8lcHT50X-XDQtc94SCRJlANTnTr0iJsXtvd2TCMWQTpgVVyI__Ibmd8/s200/993522_391984090911236_1508436644_n.jpg)
Priprema tijesta:
2 kasike sirupa pomijesati sa vodom.
U zdjeli sastaviti suhe sastojke, pa zamijesiti sa sirupom koji smo napravili.
Tijesto treba biti cvrsto, da se ne lijepi za povrsinu.
Dodati boju u tijesto.
Za fil:
Pomijesati mljevene bademe i secer, te im dodati bjelance. Sve dobro izmjesati i praviti trakice.
Tijesto razvaljati sto tanje.
Staviti smjesu od badema i motati kao na slikama.
Peci u zagrijanoj rerni na 355F 20 minuta.
Napraviti agdu (kakvu volite) i zaliti.
No comments:
Post a Comment