![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg95XUJhY_vViJRpyfuf9Hwq3PwPrHvO4C9fKL2TwzqtVJ8ileC5Afd3azhoDughRUY3ezjZ8d_x7b6PLQX9uKhfm9KIcNIszOGY_ss1b5qVZuk8tjqQdSmHQ1Y9_QgTmjVe8dDkXONSVg/s320/196121_315765628533083_1129663861_n.jpg)
Sastojci:
200-300gr feta sir
3 kasike mladi sir
po zelji persun
po zelji origano
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyTqdfdKFrF52hLtIpGdQ8jWLLr3_4aGbyEZrLsdJy9xy4yXjU5BCVvrLMHCH4iZNha1_m6ED8VZTGy5OqV_xHqqx2q7Rhmyo71WbJMZ0oMKxYmfX3azH0h3VkEWUVj3nmm0WXAykwTRY/s200/3862_315765251866454_1799202318_n.jpg)
Izrezati jufku na trougove (kao sto vidite na slici)
U zdjelu sjediniti navedene sastojke (feta sir, mladi sir, persun i origano).
Smjesu koristiti za filovanje.
Krajeve presaviti prema unutra i umotati.
U malu posudu staviti malo vode.
Kada dodjete do kraja sa umoravanjem jufke, umociti prst u vodu, te vlaznim prstom zalijepiti vrh jufke. (pogledati sliku)
Sloziti na tanjir.
Prziti na vrelom ulju dok ne porumeni.
No comments:
Post a Comment