Ali moj muz ga pravo voli i ova torta je pravljena za njega. Uziva!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIKDM1jmYKZOwgMQnignS4aBfA8YoONMKvyVw7p6-CtbUrncxjlXjHnUQk5f2VrndwhPTIGIe-Phg8QFfvwEfH2ERyLYXjewIai5cVya3zCOcckrLYqw6aW9FFacwFaFi8ekjU6B0YGNE/s200/raffaello.jpg)
7 bjelanaca
10 kasika secera
5 kasika brasna
1 prasak za pecivo
10 kasika kokosovog brasna
Sastojci za kremu:
7 zumanaca
400ml mlijeka
400ml kokosovog mlijeka
2 pudinga od vanilije
15 kasika secera u prahu
120gr putera
500ml slatkog vrhnja
Dodatno:
petit keks
50gr kokosovog brasna
bademi u listicima
Priprema:
Bjelanca i secer umutiti u cvrst snijeg.
Brasno, prasak za pecivo i kokosovo brasno pomijesati i dodati snijegu od bjelanaca. Lagano umijesati ZICOM. Ne koristiti mikser.
Smjesu staviti u kalup koji ste oblozili papirom za pecenje i peci na 170C oko 20 minuta.
Ostaviti da se hladi.
Priprema kreme:
Pomijesati mlijeko i kokosovo mlijeko.
Odvaditi 200ml i pomijesati sa zumancima. Toj smjesi dodati puding i dobro izmjesati.
Ostatak mlijeka staviti da prokuha.
Kada je mlijeko prokuhalo, pola sasuti u smjesu sa zumancima, promijesati i vratiti u serpu.
Kuhati na srednoj vatri dok ne postane gusto.
Ostaviti da se hladi.
Puter pjenasto ismjesati sa secerom u prahu i dodavati mu smjesu sa zumancima (kasiku po kasiku).
Dobro umutiti mikserom.
Slatko vrhnje umutiti u slag i dodati ohladjenoj kremi.
U kalup staviti koru, naropiti je sam malo mlijeka.
Preko staviti pola kreme, poredati petit keks, pa ostatak kreme.
Ostaviti u frizideru da se hladi - barem 3h.
Kada se torta ohladila, skloniti kalup, te ukrasiti kokosom i bademima.
No comments:
Post a Comment