![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbBVdKrIdJj7GrISKUG4SKDpNzxhRTHPFoImXfnkYwGk9ZehL2quTPTk_N_SYPoQG6arkatGd9bOX2XPawoMnBWTJ9C0TjQzzwFzOgW78nPfEJBhS2skh9zsqp0mNbIBV4LhsTuxq12HY/s200/6361_314746258635020_1754558788_n.jpg)
3 solje bijelog brasna
2 solje integralnog brasna
1 kasika secera
1 i po kasika soli
1 kasika biljnog masla
1 kasika maslinovog ulja
1 kasika obicnog ulja
germa iz kese (ili 2 cajne kasike suhe germe)
Sve to izmutiti sa vodom (meni je bilo dovoljno 2 solje vode).
Staviti na toplo mjesto da stoji sat vremena da nadodje, prekuhati pa vratiti da stoji jos 15 minuta.
Oblikovti strucu, staviti u malo pomascenu tepsiju i ukrasiti sa zacinima.
Pomijesati zumance sa par kapi mlijeka i premazivati odozgo, te redati zacine kao sto je na slici.
Od zacina sam koristila:
- kim
- susam (crni i bijeli)
- curekot
- anis
- alevu papriku
- kospice tikve
- kospice suncokreta
Mozete dodavati sta zelite ili sta vec imate u kuhinji.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkXvl4imluIe_NqgZUtxvlTaWw-2qu68_M-c64vLBCBdsRHRMtTOXat75JOVXeBxss9fQN9U5t13ovInJDL74oQlT_bU3GEkgfYzwP6UxWRNUnsUMZToA9KtyAzHlT4Nti2USQRAkDhAg/s200/6361_314746265301686_139063812_n.jpg)
No comments:
Post a Comment