![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjInsDiV8WrYDGmJbrTggUIwBHfmEtgX-VQroDFaLSJABJIRQzoBF3YglHuQ5cRrLENJy3zfTVlO1IH1OTtSIQeJR67ixAM5d401NPBaMdAB4b3RwKSepNmian4NFWctV1ZI4RSEBE61Sc/s320/10542_388182751291370_2130446104_n.jpg)
Vilenjacki hljeb koji su jeli Frodo i Sam na putu za Mordor!
Ljubitelji trilogije Gospodar prstenova Petera Jacksona ce sigurno znati o cemu je rijec.
Elvish Bread. One small bite is enough to fill a grown man!
Sastojci:
1 3/4 solje integralnog brasna
1 3/4 solje psenicnog brasna
1 kasicica praska za pecivo
1/4 kasicice soli
8 kasika putera (130gr)
1/3 solje smedjeg secera
1/3 solje meda
1/2 - 3/4 solje mlijeka
1/4 solje soka od narandje
1/4 solje oraha, badema, ljesnika (prema vasem izboru)
Zagrijati rernu na 220C
U vecoj zdjeli izmjesatai brasno, prasak za pecivo i so.
Dodati puter sobne temperature i umjesati ga u brasno.
Tome dodati smedji secer, med, sok od narandze (ja sam izerendala i koricu narandze u ovo) i orahe (bademe, ljesnike).
Sve potkuhati sa mlijekom.
Napraviti oblik hljeba i rezati na kriske. Kriske staviti u tepsiju koju smo prekrili papirom za pecenje i peci 12 minuta ili dok ne porumene.
No comments:
Post a Comment