Neki ljudi ne racunaju da su rucali ako nisu jeli mesa. Takva je i moja Leyna. Kada je pitam sta cemo za rucak ona odgovara: Supu i mesa! Zanimljiv izbor djeteta od 2 godine priznat cete.
Ovo jelo je slicno musaki, samo sto se drugacije slaze, a i ljepse izgleda. Lahko se sprema, stoga je dobar izbor za iftar.
Umjesto jajima i mlijekom, ja sam prelila sosom od paradajiza koji sam sama napravila kako bih smanjila kalorijsku vrijednost ovog jela.
Nadam se da ce vam se svidjeti...
Sastojci:
200gr fasiranog mesa
1 glavica luka
1/2 cajne kasike bijelog luka u prahu
1/2 cajne kasike senfa
1 jaje
2 kasike prezle/krusnih mrvica
1 kasika ulja
so i biber prema ukusu
4 - 5 krompira
Za paradajiz sos:
2 kasike ulja
1 veci paradajz
1/2 cajne kasike soli
1/2 cajne kasike aleve paprike
1 solja vode
Priprema:
Fasiranom mesu dodati sitno isjeckan luk, bijeli luk u prahu, senf, jaje i prezlu, te posoliti i pobiberiti prema ukusu. Od ove smjese praviti cufteta.
Krompir oguliti i izrezati na kolutove i posoliti.
U tepsiju manazanu uljem poredati krompir i cufreta kao na slici.
Peci u zagijanoj rerni na 400F/200C dok krompir ne postane mekan. Napraviti sos od paradajiza i preliti.
Vratiti u rernu jos 15-20 minuta.
Paradajz sos:
za zagrijano ulje dodati oguljen i nariban paradajiz. Posoliti, dodati alevu papriku i vodu. Ostaviti da kuha nekih 5 minuta.
Ovo jelo je slicno musaki, samo sto se drugacije slaze, a i ljepse izgleda. Lahko se sprema, stoga je dobar izbor za iftar.
Umjesto jajima i mlijekom, ja sam prelila sosom od paradajiza koji sam sama napravila kako bih smanjila kalorijsku vrijednost ovog jela.
Nadam se da ce vam se svidjeti...
Sastojci:
200gr fasiranog mesa
1 glavica luka
1/2 cajne kasike bijelog luka u prahu
1/2 cajne kasike senfa
1 jaje
2 kasike prezle/krusnih mrvica
1 kasika ulja
so i biber prema ukusu
4 - 5 krompira
Za paradajiz sos:
2 kasike ulja
1 veci paradajz
1/2 cajne kasike soli
1/2 cajne kasike aleve paprike
1 solja vode
Priprema:
Fasiranom mesu dodati sitno isjeckan luk, bijeli luk u prahu, senf, jaje i prezlu, te posoliti i pobiberiti prema ukusu. Od ove smjese praviti cufteta.
Krompir oguliti i izrezati na kolutove i posoliti.
U tepsiju manazanu uljem poredati krompir i cufreta kao na slici.
Peci u zagijanoj rerni na 400F/200C dok krompir ne postane mekan. Napraviti sos od paradajiza i preliti.
Vratiti u rernu jos 15-20 minuta.
Paradajz sos:
za zagrijano ulje dodati oguljen i nariban paradajiz. Posoliti, dodati alevu papriku i vodu. Ostaviti da kuha nekih 5 minuta.
No comments:
Post a Comment