Originalni naziv je Einbrennsuppe, a u nasim krajevima naziv je razlicit od mjesta do mjesta: Ampre, Anpern, Amper, Anpre...
Vrlo jednostavna za napraviti i uvijek rado vidjena na stolu. U mojoj kuci nijedna zima ne moze da prodje bez ove cuvene Ampre corbe. Uzivajte! :)
Ja dodam i malo ljute papricice jer mi bude ukusnija.
Sastojci (za 4 tanjira)
2 kasike ulja
2 kasike brasna
1l vode
so
prstohvat kima
3-4 reznja bijelog luka
2 zumanca
Priprema:
Na ulju preprziti brasno. Dodati vodu (ili pileci temeljac). Kada prokuha posoliti po ukusu, dodati kim, bijeli luk i zumanca.
Kuhati na tihoj vatri oko 30 minuta.
Prijatno!
Napomena: Ja u svaki tanjir dodam 1 kasiku pavlake i malo ljute papricice.
No comments:
Post a Comment