Kako sam juce raspremala ostavu naidjem na kadaif koji tu stoji odavno.
Iako je kadaif ramazanska poslastica ja se odlucih da ga danas napravim.
Vrlo je jednostavan za napraviti, a osvjetlat ce vam obraz i pred najizbriljivijim gostima! :)
Sastojci:
500gr kadaifa
250gr putera
5 jaja
5 kasika secera
200gr mljevenih i sjeckanih oraha
100gr grozdjica
Agda:1kg secera
700ml vode
1 limun
1 vanilijin secer
Priprema:
Pola kadaifa sloziti u tepsiju. Posuti sa pola istopljenog putera.Jaja i secer umutiti zicom. Dodati orahe i grozdjice pa time preliti kadaif.Preko toga sloziti drugu polovinu kadaifa i preliti sa statkom putera.Kadaif prekriti alu folijom.Peci u zagrijanoj rerni na 175C/350F 30 - 40 minuta.Napraviti agdu i zaliti vruc kadaif vrucom agdom.Rezati kada se ohladi.
No comments:
Post a Comment