Ovako kako je svezan u papir lahko se pakovao u putnicke torbe. Kad dodje vrijeme rucka samo se razveze i pojede, a papir se baci. :)
Vec godinama se svrstava u specijalitet bosasnke kuhinje i mozete ga naci u svim ascinicama sirom Bosne i Hercegovine.
Sluzi se upravo ovako - u papiru! :)
Ja sam ga prvi put pravila, ispao je odlicno!
Moj muz kaze: E ovo je stvarno dobro!!! :)
Preporucujem od srca! :)
Sastojci:
500gr janetine ili teletine (ja sam stavila govedinu :))
1 velika glavica luka
1 vec mrkva
500gr sampinjona
3 reznja bijelog luka
2 veca paradajza
teleci temeljac (ili kocka za supu)
ulje
so
biber u zrnu
1/3 cajne kasike cimeta
sitno nasjeckan persun
Priprema:
Meso isjeckati na kocke velicine kocke secera.
Luk sitno isjeckati, mrkvu izrezati na kolutove.
Paradajiz blansirati (oguliti) i isjeci na kolutove.
Sampinjone takodje isjeci, ali krupnije.
Meso naglo prepriziti na puteru (moze i na ulju)
U vecoj serpi preprziti luk na malo masnoce, te kada luk postane staklast dodati mu mrkvu. Malo prodinstati i dodati paradajiz. Nasuti malo temeljca ili dodati kocku za supu i malo vode.
Kada prokuha, na to dodati sampinjone. ociscen bijeli luk i przeno meso.
Posoliti po ukusu, ubaciti biber u zrnu, cimet i sjeckani persun.
Kuhati na tihoj vatri oko 40 minuta povremeno mijesajuci i dodajuci vode.
Kada saft (sos) bude srednje gustine prebacivati ga u papir za pecenje i vezati kanafom (konopcem).
ja sam to radila tako sto sam papir stavila u dublju posudu, pa unutra stavljala jelo. Pokupila krajeve papira i svezala.
Svezan hadzijski cevab staviti u dublju tepsiju u koju ste nasuli 1 solju vode i ubaciti u zagrijanu rernu na 400F/200C.
Peci 15-20 minuta.
Servira se ovako u papiru, a vi ga mozete prebaciti i u tanjir. Kako zelite.
500gr janetine ili teletine (ja sam stavila govedinu :))
1 velika glavica luka
1 vec mrkva
500gr sampinjona
3 reznja bijelog luka
2 veca paradajza
teleci temeljac (ili kocka za supu)
ulje
so
biber u zrnu
1/3 cajne kasike cimeta
sitno nasjeckan persun
Priprema:
Meso isjeckati na kocke velicine kocke secera.
Luk sitno isjeckati, mrkvu izrezati na kolutove.
Paradajiz blansirati (oguliti) i isjeci na kolutove.
Sampinjone takodje isjeci, ali krupnije.
Meso naglo prepriziti na puteru (moze i na ulju)
U vecoj serpi preprziti luk na malo masnoce, te kada luk postane staklast dodati mu mrkvu. Malo prodinstati i dodati paradajiz. Nasuti malo temeljca ili dodati kocku za supu i malo vode.
Kada prokuha, na to dodati sampinjone. ociscen bijeli luk i przeno meso.
Posoliti po ukusu, ubaciti biber u zrnu, cimet i sjeckani persun.
Kuhati na tihoj vatri oko 40 minuta povremeno mijesajuci i dodajuci vode.
Kada saft (sos) bude srednje gustine prebacivati ga u papir za pecenje i vezati kanafom (konopcem).
ja sam to radila tako sto sam papir stavila u dublju posudu, pa unutra stavljala jelo. Pokupila krajeve papira i svezala.
Svezan hadzijski cevab staviti u dublju tepsiju u koju ste nasuli 1 solju vode i ubaciti u zagrijanu rernu na 400F/200C.
Peci 15-20 minuta.
Servira se ovako u papiru, a vi ga mozete prebaciti i u tanjir. Kako zelite.
No comments:
Post a Comment