Wednesday, February 12, 2014

Mahirova pizza u USA

Americke pizze su stvarno dobre i uvijek ih rado narucujem, ali moja "tiha patnja" je upravo ova Mahirova pizza.
Sarajlije znaju! :)
Ono po cemu se Mahirova razlikuje od ostalih pizza je nadjev: suho meso i kajmak!
Sumnjam da postoji bosanac/bosanka koja ne voli ova dva sastojka! :D
Morala sam sama sebi da cestitam na ovoj pizzi. Bila je fenomenalna! :D

Sastojci (za tijesto):
320gr brasna
1 cajna kasika soli
1 cajna kasika germe/kvasca
1 kasika secera
3 kasike maslinovog ulja
200ml mlake vode

I jos:
- paradajiz sos (reggano sa gljivama)
- mozzarella sir
- suho meso (tanko sjeceno)
- sampinjoni (sjeckani)
- philadelphia (ili kajmak)

Priprema:

Od gore navedenih sastojaka napraviti glatko tijesto.
Ostaviti ga na toplom mjestu da stoji 30 mminuta.

Tijesto razvaljati, premazati paradajiz sosom. Posuti naribanim mozzarella sirom, staviti isjeckane sampinjone i suho meso.

Peci u zagrijanoj rerni na 250C/480F 10 minuta.

U nesotatku kajmaka, ja sam koristila philadelphia krem sir. :)

No comments:

Post a Comment