Krem supa od brokoli i gljiva sa cheddar sirom
Ako vec niste probali ovu krem supu, moja preporuka je da je svakako probate. Vrlo je ukusna i moze se jesti kao samostalno jelo.
Iako vam se mozda cini da je ovo neka cudna kombinacija sastojaka, vjerujte mi da je fantasticna!
Mi je bas volimo!
Sastojci:
brokoli
1 mrkva
200gr sampinjona
1 solja mlijeka
1 solja vrhnja za kuhanje
1 solja vode
2 kasike maslinovog ulja
100 - 150gr cheddar sira (topivi sir)
so i biber (prema ukusu)
Priprema:
Brokoli i mrkvu ocistiti i oprati i staviti da se kuhaju u slanoj vodi.
Kada su kuhani ocijediti ih i dodati mlijeko,vrhnje , vodu i maslinovo ulje. Dodati izrezane sampinjone , te posoliti i pobiberiti po ukusu.
Kuhati na srednoj vatri 10 - 15 minuta.
Sve prebacitiu blender i napraviti krem supu. Vratiti u serpu i ubaciti narendan cheddar sir. Promijesati da se sir istopi.
Prije posluzivanje ukrasiti sa jos cheddar sira.
Ako vec niste probali ovu krem supu, moja preporuka je da je svakako probate. Vrlo je ukusna i moze se jesti kao samostalno jelo.
Iako vam se mozda cini da je ovo neka cudna kombinacija sastojaka, vjerujte mi da je fantasticna!
Mi je bas volimo!
Sastojci:
brokoli
1 mrkva
200gr sampinjona
1 solja mlijeka
1 solja vrhnja za kuhanje
1 solja vode
2 kasike maslinovog ulja
100 - 150gr cheddar sira (topivi sir)
so i biber (prema ukusu)
Priprema:
Brokoli i mrkvu ocistiti i oprati i staviti da se kuhaju u slanoj vodi.
Kada su kuhani ocijediti ih i dodati mlijeko,vrhnje , vodu i maslinovo ulje. Dodati izrezane sampinjone , te posoliti i pobiberiti po ukusu.
Kuhati na srednoj vatri 10 - 15 minuta.
Sve prebacitiu blender i napraviti krem supu. Vratiti u serpu i ubaciti narendan cheddar sir. Promijesati da se sir istopi.
Prije posluzivanje ukrasiti sa jos cheddar sira.
No comments:
Post a Comment