Sunday, April 6, 2014

Griz sa vocnim pudingom

Zanimljiv desert "na brzinu", a nije puding. 

Inace, bilo sta sto kuham sa mlijekom dodajem i slatko vrhnje za kuhanje, pa mi onda svaki desert bude kremastiji... Tako sam uradila i sa grizom. 
Uglavnom, djeca vole griz, a i odrasli ga se sjecaju iz obdanista.  
Ja sam koristila pie filling od visnje, a vi mozete i bez toga. Ili dodajte svjeze voce (preporucujem kiselo). 

Sastojci:
1 solja mlijeka
1 solja slatkog vrhnja
4 kasike secera
4 kasike griza
pie filling od visnje (po zelji)

Priprema:
Mlijeko i slatko vrhnje staviti u serpu i dodati secer. Kada prokuha, dodati griz i kuhati na srednjoj temperaturi uz konstantno mijesanje dok ne postane gusto.
Prebaciti u posude za posluzivanje.
Kada se ohladi, posluziti sa pie fillingom od visnje (ili bilo cim drugim).

No comments:

Post a Comment