Wednesday, July 9, 2014

Crispy rice/Hrskava riza

Znate li da i rizu mozete jesti kao kokoce?!
Ovu rizu mozete jesti kao grickalice, ubaciti u jogurt za dorucak ili napraviti energetske plocice sa njom. 
Dosta je zastupljena u indijskoj kuhinji...
Proces pravljenja nije slozen. Jedini problem je sto se mora cekati 24 sata da se riza osusi. 
Mismo u ratu przili rizu i jeli kao grickalice, ali to nije taj recept. Nekad cu probati i to da napravim. 

Sastojci:
riza
voda
ulje

Priprema:
Rizu skuhati u vodi i rasporediti na pleh. Ostavti 24h da se osusi. Povremeno promijesati.

Ja sam je drzala u rerni da se ne prasi.

Ulje dobro zagrijati! Po malo rize stavljati u metalnu cljediljku i prziti 5 sec.

Prebaciti u zdjelu koju ste oblozili papirom kako bi upio visak masnoce.

Posoliti, pobiberiti, dodati zacine - po zelji.
Ili iskoristite za pravljenje energetskih plocica.

No comments:

Post a Comment