Wednesday, July 2, 2014

Tjestenina sa mesom i jogurtom

Mozemo je nazvati i lazne klepe. 
Ako volite klepe, a ne da vam se da ih pripremate ovo je recept za vas. Sve bude gotovo za pola sata.
Nadam se da ce vam se svidjeti.

Sastojci:
500gr tjestenine po zelji
1 cajna kasika soli

250gr fasiranog mesa
3 kasike ulja
1 glavica luka
2 paradajiza
1 cajna kasika aleve paprike

2 solje cvrstog jogurta
2 reznja bijelog luka

Priprema:
Tjesteninu skuhati u slanoj vodi.

Luk sitno isjeckati i preprziti na ulju dok ne postane staklast. Dodati oguljen i nariban paradajiz, mijesati 2 minute.
Dodati alevu papriku i mijesati jos 1 minut.

Na to staviti meso i prziti jos 10-15 minuta. dodati so i biber prema ukusu.

Tjesteninu preliti jogurtom i bijelim lukom i dobro izmjesati.
Preko toga staviti meso koje ste napravili i posluziti.

No comments:

Post a Comment