Monday, May 26, 2014

Kadun butici

Ovo je jos jedno jelo iz turske kuhinje koje se udomacilo kod nas. Svima poznato.
Moram priznati da je onaj ko im je dao naziv bio jako mastovit ili je za sebe mislio da ima izuzetan smisao za humor... 
Ali gledajuci sadasnju modu, mislim da su Kadun butci nastali u danasnje vrijeme sigurno bi bili kao grisini! 

Sastojci:
500gr fasiranog mesa
1 glavica luka
100gr kuhane rize
1/3 cajne kasike kumina (po zelji)
1 cajna kasika soli
1/2 cajne kasike bibera
2 jaja
brasno

Priprema:
Rizu skuhati. Luk sitno isjeckati.
Sve sastaviti.
Ostaviti u frizider 30 minuta da se stisne kako biste ih mogli lijeppo oblikovati.
Uvaljati u brasno i jaja, te prziti na srednoj vatri.

Po zelji dodati limun.

No comments:

Post a Comment