Ovo je staro i pomalo zaboravljeno jelo. U ovolikom izobilju hrane kome bi na pamet palo da pravi komanu kljukusu!
Kod nas u Sarajevu se zove Komna kljukusa, a kako se kod vas zove?
Satojci:
1 jaje
voda
brasno
soli prema ukusu.
jogurt
sitno isjeckan bijeli luk
Priprema:
d gore navedenih sastojaka napraviti gustu smjesu (malo gusce nego za palacinke).
Rernu zagrijati na 200C/400F i u nju ubaciti pleh namazan uljem na 1-2 min.
U vreo pleh izliti ovu smjesu i peci 30-40 minuta dok ne porumeni.
Pecenu kljukusu izlomiti na zalogaje i preliti jogurtom i bijelim lukom.
Rastopiti maslo ili puter i preliti preko komane kljukuse.
Napomena: Ja sam umjesto same vode koristila vodu i mlijeko u omjeru 50-50 da bi mi bilo ukusnije.
Kod nas u Sarajevu se zove Komna kljukusa, a kako se kod vas zove?
Satojci:
1 jaje
voda
brasno
soli prema ukusu.
jogurt
sitno isjeckan bijeli luk
Priprema:
d gore navedenih sastojaka napraviti gustu smjesu (malo gusce nego za palacinke).
Rernu zagrijati na 200C/400F i u nju ubaciti pleh namazan uljem na 1-2 min.
U vreo pleh izliti ovu smjesu i peci 30-40 minuta dok ne porumeni.
Pecenu kljukusu izlomiti na zalogaje i preliti jogurtom i bijelim lukom.
Rastopiti maslo ili puter i preliti preko komane kljukuse.
Napomena: Ja sam umjesto same vode koristila vodu i mlijeko u omjeru 50-50 da bi mi bilo ukusnije.
No comments:
Post a Comment