Sunday, December 28, 2014

Raffaello kuglice

Kazu da je Ferrero svojim kokos kuglicama dao naziv Raffallo u cast poznatom talijanskom sikaru Raffaello Sanzio da Urbinu (1483-1520.) poznatijem kao Raphael. Njegove radove mozete naci u vatikanskoj palati, Stanze di Raffaello/Raffaellove sobe.
Po mom misljenju ovaj recept za domaci Raffaello je nablizi ukusu pravog Ferrerovog Raffaella. U mnogim receptima za domaci Raffaello koristi se mlijeko u prahu (pa i u samom sastavu Ferrerovog Raffaella pise da se koristi mlijeko u prahu), ali meni mlijeko u prahu ima neki jak i tezak ukus. Moram priznati da ga nimalo ne volim i zaobilazim ga kako god mogu.
Za ovaj recept vam je potrebno kondenzovano mlijeko! To je mlijeko koje se ukuhava sa secerom... - ima predivan ukus. Ja ga kupujem, ne pravim! 
Inace, nisam ljubitelj Raffaella, ali moj muz kojem je to omiljeni slatkis kaze da je to to!
Preporucujem da isprobate ovaj recept, necete se pokajati! 

Recept sam nasla najednom stranom blogu, ali isti recept imate i na coolinarici, pa izvolite: http://www.coolinarika.com/recept/raffaello-special/?meta_refresh=1

No comments:

Post a Comment