Wednesday, February 12, 2014

Kadaif

Kako sam juce raspremala ostavu naidjem na kadaif koji tu stoji odavno.
Iako je kadaif ramazanska poslastica ja se odlucih da ga danas napravim.
Vrlo je jednostavan za napraviti, a osvjetlat ce vam obraz i pred najizbriljivijim gostima! :)

Sastojci:
500gr kadaifa
250gr putera
5 jaja
5 kasika secera
200gr mljevenih i sjeckanih oraha
100gr grozdjica

Agda:1kg secera
700ml vode
1 limun
1 vanilijin secer

Priprema:

Pola kadaifa sloziti u tepsiju. Posuti sa pola istopljenog putera.Jaja i secer umutiti zicom. Dodati orahe i grozdjice pa time preliti kadaif.Preko toga sloziti drugu polovinu kadaifa i preliti sa statkom putera.Kadaif prekriti alu folijom.Peci u zagrijanoj rerni na 175C/350F 30 - 40 minuta.Napraviti agdu i zaliti vruc kadaif vrucom agdom.Rezati kada se ohladi.

No comments:

Post a Comment