Sunday, April 6, 2014

Gluten free tortilla

(Tortilla od karfiola i jaja)

Ovo smo imali danas za rucak. 
Vrlo jednostavne tortille, bez brasna, uz dodatak salate po zelji. Brzo vas zasite, a nece opteretiti vas zeludac.
Takodje, mozete ih koristiti i kao podlogu za pizzu!

Ja sam koristila pacija jaja, a vi mozete i kokosija - svejedno je.
Odlican obrok za dijabeticare! 

Sastojci:
1 karfiol
4 jaja
1/2 cajne kasike soli
1/2 cajne kasike curry zacina
(umjesto curry-a mozete koristiti bilo koji drugi zacin, prema svom ukusu. ;))

Priprema:
Karfiol obariti u slanoj vodi. Viljuskom ga dobro ispasirati (ili ga ubacite u food procesor). Dodati umucena jaja, so, i zacin po zelji.

Pleh obloziti papirom za pecenje, Rasporediti smjesu u oblik tortille. (Meni su izasle 4 tortille od ove smjese).

Peci u zagrijanoj rerni na 375F/190C 15 - 17 minuta.

Napomena: Kada ih izvadite iz rerne odmah ih prebacite na mrezu da se hlade kako se ne bi potparile.

Posluzite ih uz salatu po zelji.
Kod mene je bila salata sa paradajzom, krastavcima, mladim lukom i zelenom salatom. 

No comments:

Post a Comment