Friday, August 16, 2013

Dragon tail baguette

Hljeb k'o hljeb, samo malo drugacijeg oblika. Ovaj oblik se zove Dragon tail baguette. :) Nadam se da ce vam se svidjeti... Kreativno zar ne?! 

Sastojci:
500gr brasna
1 cajna kasika soli
1 kasika germe/kvasca
50ml mlijeka
200ml vode
50ml ulja
1 kasika secera
1 cajna kasika sirceta

 


Priprema:
U jednoj posudi pomijesati kvasac, secer, jednu kasiku brasna i 50ml mlijeka.
Ostaviti da stoji 10- tak minuta.

U vecu posudu staviti brasno i so.
Dodati nadosao kvasac i zamijesiti tijesto sa toplom vodom u koju ste dodali 50ml ulja i cajnu kasiku sirceta.

Ostaviti da stoji na toplom mjestu oko 40 minuta.

Tijesto ponovo mijesiti, te vratiti da stoji na toplom mjestu jos 20 minuta.

Napraviti dugu kiflu i oblikovati kao na slikama.




No comments:

Post a Comment