Friday, August 16, 2013

Mushroom pie/Pita sa gljivama

 Danas za rucak: Mushroom pie! :) Najvise se osjeti ukus jaja i gljiva. Nama se svidjelo. Svakako preporucujem da probate. Jednostavno je! :) Eto, jos jedna ideja za rucak... :) - Leyna mi je negdje sklonila foto aparat, pa sam slikala mobilnim telefonom. :D

Sastojci:

Pie crust/Kora za pitu
500gr sampinjona
30gr putera
2 jaja
1/2 solje vrhnja za kuhanje
1/3 solje mlijeka
1/2 solje pavlake
1 solja naribanog topivog sira
biber
so
persun

Priprema:

Sampinjone preprziti na puteru.
(Dok njihova voda ne ispari)

 Vatrostalnu posudu obloziti korom za pitu (pie crust), pa preko toga staviti alu foliju.
Rernu zagrijati na 425F. Peci 8 minuta!



Skinuti alu foliju, viljuskom napraviti rupice na kori, te vratiti u rernu jos 4-5 minuta dok kora malo ne porumeni.

 Dodati preprzenegljive i fino ih rasporediti.
 U jedoj posudi ulupati jaja, dodati vrhnje za kuhanje, mlijeko, pavlaku i naribani sir.
Posoliti, pobiberiti po ukusu, te dodati malo persuna.

Preliti preko gljiva i vratit u rernu.
                                                      Peci jos 30 minuta na 425F.
                                                      Kada je peceno, ostaviti 10 minuta da se hladi, pa tek onda rezati.


No comments:

Post a Comment