Sastojci:
Pie crust/Kora za pitu
500gr sampinjona
30gr putera
2 jaja
1/2 solje vrhnja za kuhanje
1/3 solje mlijeka
1/2 solje pavlake
1 solja naribanog topivog sira
biber
so
persun
Pie crust/Kora za pitu
500gr sampinjona
30gr putera
2 jaja
1/2 solje vrhnja za kuhanje
1/3 solje mlijeka
1/2 solje pavlake
1 solja naribanog topivog sira
biber
so
persun

Sampinjone preprziti na puteru.
(Dok njihova voda ne ispari)
Vatrostalnu posudu obloziti korom za pitu (pie crust), pa preko toga staviti alu foliju.
Rernu zagrijati na 425F. Peci 8 minuta!
Skinuti alu foliju, viljuskom napraviti rupice na kori, te vratiti u rernu jos 4-5 minuta dok kora malo ne porumeni.
Dodati preprzenegljive i fino ih rasporediti.
U jedoj posudi ulupati jaja, dodati vrhnje za kuhanje, mlijeko, pavlaku i naribani sir.
Posoliti, pobiberiti po ukusu, te dodati malo persuna.
Preliti preko gljiva i vratit u rernu.
Peci jos 30 minuta na 425F.
Kada je peceno, ostaviti 10 minuta da se hladi, pa tek onda rezati.
No comments:
Post a Comment