Wednesday, August 14, 2013

Shepherd's pie/Pastirska pita

Ne znam bas da li ovo mogu nazvati Shepherd's pie (Pastirskom pitom), ali je vrlo slicno. Jednostavno je za pripremu, nisu vam potrebni nikakvi posebni zacini, a lijepo izgleda. Mislila sam da ce biti istog ukusa kao cufteta sa pireom, ali nije... Uglavnom, probajte i sami procijenite. Nama se svidjelo!
 Sastojci:

300gr fasiranog mesa
1 glavica luka
2 kasike prezle
1 jaje
1 cajna kasika soli
pire krompir
naribani mozzarella sir
isjeckani mladi luk
paradajiz izrezan na kockice

Priprema:
U vecu posudu pomijesati fasirao meso, isjeckan luk, prezu, so i jaje. Dobro izmjesati.
Tom smjesom obloziti dno vatroslalne posude (kao na slici).

Rernu ugrijati na 375F (190C) i peci 10 minuta.

Napravite pire krompir onako kako vi volite.
Ja sam koristila zuti krompir.

Pire krompir rasporediti preko polupecenog mesa.

Posuti ribanim parmezanom i peci na 350F (180C) oko 30 minuta.
Isjeckati mladi luk i paradajiz i rasporediti odozgo.




No comments:

Post a Comment