Thursday, August 8, 2013

Bradate pogacice


Mi smo zaista uzivali u mekoci i svjezini ovih peciva. Veoma ukusne pogacice - probajte i uvjerite se sami!

Sastojci:

6 solja brasna
1 kasicica germe
1 kasicica soli
2 kasike secera
150 ml ulja
1 solja toplog mlijeka
1 solja tople vode
1 jaje (bjelance za tijesto, zumance za premazivanje)
sirni namaz
svjezi persun

- Od navedenih sastojaka zamijesiti mekano tijesto i ostaviti da stoji na toplom mjestu oko sat vremana.

- Kada se tijesto udupla, praviti loptice i redati na uljem namazan pleh.

- Ostaviti da stoji barem 15 minuta prije nego ih premazete zumancetom.

- Posuti susamom i curekotom (po volji).

- Peci u zagrijanoj rerni/pecnici na 200 C (400F) dok ne porumene.

- Presjeci pogacicu popola i namazati sirnim namazom. Poklopiti i prerezani rub uvaljati u persun.

Napomena: Nemojte se bojati velike kolicine persuna. Persun im daje divnu svjezinu.

No comments:

Post a Comment