Ovaj blog sam otvorila da bih mogla postavljati recepte za jela koja sam isprobala i koja mi se svidjaju. Nadam se da ce se i vama svidjeti! :) Posjetite me na Facebooku: Enidina sofra
Friday, August 9, 2013
Bestilj
Naziv Bestilj potice od turske rijeci Bestil/Pestil sto znaci gusti pekmez od sljiva.
Znam da nije vrijeme bestilju, ali ja sam pozelila da ga jedem i tacka!
Kako ovdje nema bestilja, a i one nase fine sljive se rijetko srecu, napravila sam ga od suhih sljiva. Ne mogu reci da bas nema nikakve razlike, ali je ona minimalna.
Sastojci:
2 solje suhih sljiva
1 solja secera
sok od jednog limuna
1 solja vode
Sve staviti u serpu i kuhati na tihoj vatri oko sat vremena uz cesto mijesanje.
Dok je jos vruce staviti u tople staklene tegle i zatvoriti.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment