Sastojci:
4 krompira srednje velicine
200gr zelja/spinata
1 glavica luka
2 reznja bijelog luka
2 kasike maslinovog ulja
1 solja naribanog parmezana
so i biber
prezla za pohovanje
ulje za przenje
Priprema:
Krompir oguliti i skuhati.
Luk sitno isjeckati i preprziti na maslinovom ulju. Dodati sitno iscjeckan bijeli luk i zelje/spinat.
Distati na srednjoj vatri dok ne ispari voda od spinata.
Od kuhanog krompira napraviti pire i dodati dinstani spinat.
Dodati parmezan. Pozoliti i pobiberiti prema ukusu.
Od smejse praviti cufteta.
Luk sitno isjeckati i preprziti na maslinovom ulju. Dodati sitno iscjeckan bijeli luk i zelje/spinat.
Distati na srednjoj vatri dok ne ispari voda od spinata.
Od kuhanog krompira napraviti pire i dodati dinstani spinat.
Dodati parmezan. Pozoliti i pobiberiti prema ukusu.
Od smejse praviti cufteta.
Uvalajti ih u prezlu i prziti na malo ulja 2 - 3 minute.
No comments:
Post a Comment