Monday, August 12, 2013

Pecene paprike sa pavlakom i bijelim lukom

Jedne prilike mi jedna makedonka rece da samo bosanci na ovaj nacin spremaju paprike. :) Koliko je to istina ne znam... Ali i ako jeste, to samo potvrdjuje da su bosnaci dobri gurmani. :)

Sastojci:
7-8 zutih paprika
5 kasika pavlake
2-3 reznja bijelog luka
so




Priprema:
Paprike oprati i poredati na pleh. Peci u azgrijanoj rerni na 200C (400F) 10 - 15 minuta.
Oguliti ih, ocistiti i staviti u tavu u koju ste stavili malo ulja.
Dodati pavlaku i posoliti.
Dinstati 10 minuta na srednjoj vatri i dodati bijeli luk.

2 comments:

  1. Ne bi bilo lose da ove recepte odmah prevodis i na engleski, sasvim sam sigurna da postoje Amerikanci koji rado probali da se okusaju u spravljanju hrane na bosanski nacin ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razmisljala sam i o tome... :) Kada prebacim sve recepte ovdje, vidjet cu i to da uradim. Nece biti viska. :D

      Delete