Danas zovem mamu da je pitam za recept, kaze ona "Odkud ti oni padose na pamet? Ja ih nisam pravila ne pamtim otkad..." :) Uglavnom, evo i recept, necete se pokajati ako ih probate. :)
Ja sam stavila i malo jalapeno (ljute) paprike, a vi je mozete zaobici ukoliko ne volite ljuta jela. Takodje, umjesto paradajza mozete koristi i paradajz pire iz konzerve ili iz tube, ali vam svakako preporucujem svjez paradajz. Prirodno je ipak najzdravije! :)
Sastojci za kolacice:
300gr fasiranog mesa
2 manje glavice luka
2 reznja bijelog luka
saka rize
1 paradajz
malo brasna
so
biber
paprika
voda
U posudu staviti fasirano meso, jednu glavicu naerendanog luka, sitno isjeckan bijeli luk i rizu. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Sve fino izmjesati da se sjedini.
Od ove smjese paviti "kolacice" velicine oraha i redati ih na pobrasnjenu povrsinu. Svaki "kolacic" malo uvaljati u brasno.
Na malo ulja preprziti sitno isjeckan luk, dok ne postane staklast. Na to dodati naerendani paradajz i malo promijesati. Dodati 2 case vode i ostaviti da prokljuca.
Kada prokljuca ubaciti nabrasnjene "kolacice" i kuhati oko 30 minuta.
Po potrebi dodavati vode!
Prijatno!
300gr fasiranog mesa
2 manje glavice luka
2 reznja bijelog luka
saka rize
1 paradajz
malo brasna
so
biber
paprika
voda
U posudu staviti fasirano meso, jednu glavicu naerendanog luka, sitno isjeckan bijeli luk i rizu. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Sve fino izmjesati da se sjedini.
Od ove smjese paviti "kolacice" velicine oraha i redati ih na pobrasnjenu povrsinu. Svaki "kolacic" malo uvaljati u brasno.
Na malo ulja preprziti sitno isjeckan luk, dok ne postane staklast. Na to dodati naerendani paradajz i malo promijesati. Dodati 2 case vode i ostaviti da prokljuca.
Kada prokljuca ubaciti nabrasnjene "kolacice" i kuhati oko 30 minuta.
Po potrebi dodavati vode!
Prijatno!
No comments:
Post a Comment