Friday, August 16, 2013

Jumbo Shells (tjestenina)

 Danas u spaizu nadjem ove Jumbo Shells koje sam davno kupila. I naravno, na kutiji nadjem recept kako da ih spremim. Ja sam taj recept malo izmijenila i prilagodila sebi, pa ga sada predstavljam i vama. - Nama se jako svidjelo! Preporucujem da probate... :)
 Jumbo Shells (tjestenina)
spinat/zelje
2 jaja
2 solje mladog sira
1 solja mozzarella sira
1/2 solje parmezana
1 kasika maslinovog ulja
bijeli luk (po zellji)
marinara sos
so

Prirepma:
Zelje oprati, ocijediti i prodinstati na umjerenoj vatri.
Opet ga dobro ocijediti da ostane sto manje vode.
U posudu staviti 2 jaja, dinstano zelje, mladi sir, mozzarellu, parmezan i bijeli luk (ako zelite).
Posoliti po ukusu i dobro promijesati da se sastojci sjedine.

 Jumbo Shell skuhati.
Mozete koristi i bilo koju vrstu tjestenine koju imate.


Na dno staklene tepsije staviti marinara sos (5 - 6 kasika).
Skoljke puniti vec napravljenom smjesom i redati u tepsiju.

Ponovo preliti marinara sosom, poklopiti aluminijskom folijom i staviti u rernu na 180C (350F). Peci oko 40 - 50 minuta.

Kada ih izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohlade (10-15 minuta) i onda ih sluzite.

No comments:

Post a Comment