Danas u spaizu nadjem ove Jumbo Shells
koje sam davno kupila. I naravno, na kutiji nadjem recept kako da ih
spremim. Ja sam taj recept malo izmijenila i prilagodila sebi, pa ga
sada predstavljam i vama. - Nama se jako svidjelo! Preporucujem da
probate... :)
Jumbo Shells (tjestenina)
spinat/zelje
2 jaja
2 solje mladog sira
1 solja mozzarella sira
1/2 solje parmezana
1 kasika maslinovog ulja
bijeli luk (po zellji)
marinara sos
so
Prirepma:
Zelje oprati, ocijediti i prodinstati na umjerenoj vatri.
Opet ga dobro ocijediti da ostane sto manje vode.
U posudu staviti 2 jaja, dinstano zelje, mladi sir, mozzarellu, parmezan i bijeli luk (ako zelite).
Posoliti po ukusu i dobro promijesati da se sastojci sjedine.
Jumbo Shell skuhati.
Mozete koristi i bilo koju vrstu tjestenine koju imate.
Na dno staklene tepsije staviti marinara sos (5 - 6 kasika).
Skoljke puniti vec napravljenom smjesom i redati u tepsiju.
Ponovo preliti marinara sosom, poklopiti aluminijskom folijom i staviti u rernu na 180C (350F). Peci oko 40 - 50 minuta.
Kada ih izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohlade (10-15 minuta) i onda ih sluzite.
No comments:
Post a Comment