Ovdje,
gdje ja zivim, nema kupiti onih nasih finih zutih paprika, ali tokom
cijele godine ima kupti ovih sitnih paprika za filovanje. Po meni, one
su jednako ukusne kao i one velike zute... Danas sam ih pravila za rucak
i bas smo lijepo jeli! Evo i recept, za one koji ne znaju kako da ih
naprave.
Sastojci:
sitne paprike (mini sweet peppers)
250gr fasirang mesa
1/2 solje rize
mala glavica luka
so i biber
paradajz pire
lovorov lilst
Priprema:
Sjediniti fasirano meso, luk i rizu. Dodati so i biber po ukusu.
Ja sam isjecakala i paprike koje su mi bile premale za filovanje.
Paprike ocistiti i oprati.
Filovati paprike.
U serpu staviti malo ulja i redati paprike ukrug.
Preliti vodom, tek toliko da voda prekrije paprike.
Dodati kasiku paradajz pirea.
Kada prokuha, smanjiti vatru i kuhati oko 45 minuta.
No comments:
Post a Comment