Dekorativne i ukusne zvjezdice od lisnatog tijesta. Idealno toplo predjelo...
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog tijesta
50 gr putera
200 gr isjeckanih sampinjona
1 solja mljevenih badema
1/2 kasikice soli
malo bibera
malo majcine dusice
1/2 solje vode
Priprema:
Odlediti lisnato tijesto i kalupom izrezati zvjezdice.
U tavi otopiti puter, dodati gljive, majcinu dusicu, so i biber.
Kada ispari voda, dodati 1/2 solje vode i mijesati dok i ta voda ne ispari.
Dodati mljevene bademe i sve lijepo izmjesati, te ubaciti u blender i napraviti finu pastu.
Na svaku zvjezdicu stavljati po kasikicu paste od badema i gljiva i poklopiti drugom zvjezdicom.
Savjet: Krajeve jedne zvjezdice namazati vodom da bi se druga zvjezdica fino zaljepila.
Peci na 220C, 15 - 20 minuta. Dok ne porumene.
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog tijesta
50 gr putera
200 gr isjeckanih sampinjona
1 solja mljevenih badema
1/2 kasikice soli
malo bibera
malo majcine dusice
1/2 solje vode
Priprema:
Odlediti lisnato tijesto i kalupom izrezati zvjezdice.
U tavi otopiti puter, dodati gljive, majcinu dusicu, so i biber.
Kada ispari voda, dodati 1/2 solje vode i mijesati dok i ta voda ne ispari.
Dodati mljevene bademe i sve lijepo izmjesati, te ubaciti u blender i napraviti finu pastu.
Na svaku zvjezdicu stavljati po kasikicu paste od badema i gljiva i poklopiti drugom zvjezdicom.
Savjet: Krajeve jedne zvjezdice namazati vodom da bi se druga zvjezdica fino zaljepila.
Peci na 220C, 15 - 20 minuta. Dok ne porumene.
Dekorativne i ukusne zvjezdice od lisnatog tijesta. Idealno toplo predjelo.
No comments:
Post a Comment