Tuesday, August 20, 2013

Strudla sa sampinjonima

Veliki sam ljubitelj sampinjona, uvijek bih ih mogla jesti. Ovo je jedan od nacina spremanja istih. Strudla bude gotova u tren oka! Idealno za posluzivanje nenajavljenih gostiju. :)
  
Sastojci:

1 plahta lisnatog tijesta
400gr sampinjona
30gr putera ili 2 kasike maslinovog ulja
1 kasika vegete
biber
1 jaje

Priprema:
Sampinjone oprati i iscjeckati.
U tavu staviti puter, sampinjone i vegetu.
Dinstati dok njihov sok skroz ne ispari.

U jednoj posudi ulupati jaje i dodati ohladjene sampinone.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.

Sampinjone rasporediti na plahtu lisnatog tijesta.

Savjet: Pazite da ne bude previse tecnosti. Po potrebi procijedite visak jajeta, pa onda filujete.

 
Zatorite strudlu na nacin kao sto vidite na slici.

Nemojte motati u rolat! Lisnato tijesto koje ostane u sredini nece se ispeci i bit ce zilavo.

Savjet: Ovo radite na papiru za pecenje, pa onda zajedno sa papirom prebacite na tepsiju u kojoj cete peci.

Peci na 200C (400F) 15-20 minuta. dok ne porumeni.

No comments:

Post a Comment