Veliki sam ljubitelj sampinjona, uvijek
bih ih mogla jesti. Ovo je jedan od nacina spremanja istih. Strudla
bude gotova u tren oka! Idealno za posluzivanje nenajavljenih gostiju.
:)
Sastojci:
1 plahta lisnatog tijesta
400gr sampinjona
30gr putera ili 2 kasike maslinovog ulja
1 kasika vegete
biber
1 jaje
Priprema:
Sampinjone oprati i iscjeckati.
U tavu staviti puter, sampinjone i vegetu.
Dinstati dok njihov sok skroz ne ispari.
U jednoj posudi ulupati jaje i dodati ohladjene sampinone.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Sampinjone rasporediti na plahtu lisnatog tijesta.
Savjet: Pazite da ne bude previse tecnosti. Po potrebi procijedite visak jajeta, pa onda filujete.
Zatorite strudlu na nacin kao sto vidite na slici.
Nemojte motati u rolat! Lisnato tijesto koje ostane u sredini nece se ispeci i bit ce zilavo.
Savjet: Ovo radite na papiru za pecenje, pa onda zajedno sa papirom prebacite na tepsiju u kojoj cete peci.
Peci na 200C (400F) 15-20 minuta. dok ne porumeni.
No comments:
Post a Comment