Divan prilog koji nam dolazi sa Bliskog Istoka.
Ko voli karfiol, kao ja, voljet ce i ove male karfiol palacinke...
Sastojci:
1 manji karfiol
1 jaje
1/2 solje mlijeka
3 kasike brasna
1/2 kasike persuna
malo ljute paprike (ja sam koristila peeper flakes)
so prema ukusu
ulje za przenje
Limun (po zelji)
Priprema:
Kafriol bariti u slanoj vodi.
Prdjediti i isjeci na manje komade (ne praviti pire).
Dodati persun, ljutu papricicu i izmuceno jaje.
Dodati mlijeko i brasno, te dobro izmjesati.
Smjesa treba da bude gusta kao za palacinke.
Po kasiku smjese stavljati na vrelo ulje i prziti.
Kada je przeno staviti na papir da upije visak masnoce.
Iscjediti malo limuna na njih (po zelji) i posluziti.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment