Sastojci:
3 solje bijelog brasna
2 solje integralnog brasna
1 kasika secera
1 i po kasika soli
1 kasika biljnog masla
1 kasika maslinovog ulja
1 kasika obicnog ulja
germa iz kese (ili 2 cajne kasike suhe germe)
Sve to izmutiti sa vodom (meni je bilo dovoljno 2 solje vode).
Staviti na toplo mjesto da stoji sat vremena da nadodje, prekuhati pa vratiti da stoji jos 15 minuta.
Oblikovti strucu, staviti u malo pomascenu tepsiju i ukrasiti sa zacinima.
Pomijesati zumance sa par kapi mlijeka i premazivati odozgo, te redati zacine kao sto je na slici.
Od zacina sam koristila:
- kim
- susam (crni i bijeli)
- curekot
- anis
- alevu papriku
- kospice tikve
- kospice suncokreta
Mozete dodavati sta zelite ili sta vec imate u kuhinji.
No comments:
Post a Comment