Ljudi
koji zive u inostranstvu znaju kako je tesko doci do slatkog kajmaka, a
meni je u trudnoci bas ovaj kajmak stalno bio na pameti (sa pekmezom
ili medom). Na kraju ga i napravih...
Sastojci:
500ml mlijeka
500ml Heavy Wipped Cream-a
Sastojci:
500ml mlijeka
500ml Heavy Wipped Cream-a
U vecu serpu sastaviti mlijeko i heavy wipped cream.
Kuhati na slaboj vatri dok ne prokljuca.
Kada prokljuca, skloniti sa vatre i staviti u frizider dok se kajmak ne uhvati.
Skinuti kajmak, te serpu ponovo vratiti na vatru.
Postupak ponavljati 2 - 3 puta (dok ima kajmaka).
Kuhati na slaboj vatri dok ne prokljuca.
Kada prokljuca, skloniti sa vatre i staviti u frizider dok se kajmak ne uhvati.
Skinuti kajmak, te serpu ponovo vratiti na vatru.
Postupak ponavljati 2 - 3 puta (dok ima kajmaka).
No comments:
Post a Comment