Ako mene pitate, najbolja pizza u
Sarajevu je pizza iz pekare kod Mahira ili Mahirova pizza... Tu su se
pocele prodavati prve pizze u gradu - sa suhim mesom i kajmakom! :) E
ovo je moja verzija te pizze! :) Za pripremu vam je potrebno samo 15
minuta. Nema potkuhavanja tijesta i cekanja da nadodje - samo poredajte
jufke. Kora bude fino hrskava, a pizza se topi u ustima! Nama se pravo
svidjela - moj suprug kaze da napisem da je i on preporucuje. :)
Sastojci:
10 gotovih jufki
5 kasika rastopljenog putera
parmezan
marinara sos
3 solje naribanog mozzarella sira
1 paradajz
1 paprika
gljive
suho meso
Priprema:
Pomastiti tepsiju i redati jufke.
Svaku jufku premazati puterom i posuti parmezanom, pa poklopiti drugom jufrom.
Preporuka za one koji zive u USA: kupite puter u spreju - puno je jednostanije.
Premazati marinara sosom, posuti oko 2 solje mozzarelle.
Dodati isjeckane paprike i paradajz.
Poredati suho meso i posuti ostatkom mozzarelle.
Ako imate gljive, dodjate ih prije nego pospete sirom. Ja ih nisam imala, pa nisam ni stavila
Peci na 200C (380F) 15 - 20 minuta.
No comments:
Post a Comment