Sastojci:
Pie crust/Kora za pitu
500gr sampinjona
30gr putera
2 jaja
1/2 solje vrhnja za kuhanje
1/3 solje mlijeka
1/2 solje pavlake
1 solja naribanog topivog sira
biber
so
persun
Pie crust/Kora za pitu
500gr sampinjona
30gr putera
2 jaja
1/2 solje vrhnja za kuhanje
1/3 solje mlijeka
1/2 solje pavlake
1 solja naribanog topivog sira
biber
so
persun
Priprema:
Sampinjone preprziti na puteru.
(Dok njihova voda ne ispari)
Vatrostalnu posudu obloziti korom za pitu (pie crust), pa preko toga staviti alu foliju.
Rernu zagrijati na 425F. Peci 8 minuta!
Skinuti alu foliju, viljuskom napraviti rupice na kori, te vratiti u rernu jos 4-5 minuta dok kora malo ne porumeni.
Dodati preprzenegljive i fino ih rasporediti.
U jedoj posudi ulupati jaja, dodati vrhnje za kuhanje, mlijeko, pavlaku i naribani sir.
Posoliti, pobiberiti po ukusu, te dodati malo persuna.
Preliti preko gljiva i vratit u rernu.
Peci jos 30 minuta na 425F.
Kada je peceno, ostaviti 10 minuta da se hladi, pa tek onda rezati.
No comments:
Post a Comment