Thursday, August 15, 2013

Sultan corba

Jos jedno jelo iz Turske kuhinje: Corba sa piletinom i bademima. Sultan je, izgleda, bas znao sta valja... :)

 Sastojci:

150 gr pilecih prsa
2 kasike putera
3 kasike brasna
1 solja mlijeka (mlakog)
2 - 3 solje vode od iskuhane piletine (vrele)
50 gr badema
so
bbiber
1 zumance
limunovog soka

Add caption
Pileca prsa iskuhati u 3 solje vode, te isjeci na kockice.

Rastopiti puter u serpi i dodati 3 kasike brasna. Mijesati na slaboj vatri 2 - 3 minute dok brasno malo ne porumeni (paziti da ne izgori)

 Dodati solju mlakog mlijeka i mijesati 1 minut (najbolje je mijesati mutilicom za jaja), dodati 2 solje vrele pilece vode. Mijesati dok ne prokuha.
 Dodati isjeckanu piletinu i bademe. Posoliti i pobiberiti.u manju posudu staviti jedno zumance i dodati mu 1/4 solje limunovog soka (moze i manje, ja sam stavila par kapi jer ne volim da bude puno kisela corba).

Ovo dvoje izmjesati i polako sasuti u corbu.

Kuhati jos 4 - 5 minuta na slaboj vatri i posluziti dok je toplo.


No comments:

Post a Comment