Sastojci:
150 gr pilecih prsa
2 kasike putera
3 kasike brasna
1 solja mlijeka (mlakog)
2 - 3 solje vode od iskuhane piletine (vrele)
50 gr badema
so
bbiber
1 zumance
limunovog soka
Add caption |
Rastopiti puter u serpi i dodati 3 kasike brasna. Mijesati na slaboj vatri 2 - 3 minute dok brasno malo ne porumeni (paziti da ne izgori)
Dodati solju mlakog mlijeka i mijesati 1 minut (najbolje je mijesati mutilicom za jaja), dodati 2 solje vrele pilece vode. Mijesati dok ne prokuha.
Dodati isjeckanu piletinu i bademe. Posoliti i pobiberiti.u manju posudu staviti jedno zumance i dodati mu 1/4 solje limunovog soka (moze i manje, ja sam stavila par kapi jer ne volim da bude puno kisela corba).
Ovo dvoje izmjesati i polako sasuti u corbu.
Kuhati jos 4 - 5 minuta na slaboj vatri i posluziti dok je toplo.
No comments:
Post a Comment