Hljeb k'o hljeb, samo malo drugacijeg oblika. Ovaj oblik se zove Dragon tail baguette. :) Nadam se da ce vam se svidjeti... Kreativno zar ne?!
Sastojci:
500gr brasna
1 cajna kasika soli
1 kasika germe/kvasca
50ml mlijeka
200ml vode
50ml ulja
1 kasika secera
1 cajna kasika sirceta
Priprema:
U jednoj posudi pomijesati kvasac, secer, jednu kasiku brasna i 50ml mlijeka.
Ostaviti da stoji 10- tak minuta.
U vecu posudu staviti brasno i so.
Dodati nadosao kvasac i zamijesiti tijesto sa toplom vodom u koju ste dodali 50ml ulja i cajnu kasiku sirceta.
Ostaviti da stoji na toplom mjestu oko 40 minuta.
Tijesto ponovo mijesiti, te vratiti da stoji na toplom mjestu jos 20 minuta.
Napraviti dugu kiflu i oblikovati kao na slikama.
No comments:
Post a Comment