Tuesday, August 20, 2013

Govedje snicle sa suhim mesom i sirom

Govedje snicle sam dan ranije potopila u mlijeko i ostavila u frizider, tako da su danas bile ukusne, bas kao telece. :) Od srca vam preporucujem ove snicle koje su fenomenalnog ukusa. Obradujte sebe i svoje ukucane! :)

Sastojci:

govedje snicle
suho meso
sir trapist (ja sam kosristika Sport)
so
jaje
prezla


Priprema:

Govedje snicle izlupati i posloliti.
 
Na njih staviti suho meso (tanko izrezano).

 
Staviti topivi sir.


Premazati jajetom, pa preklopiti drugom sniclom, lagano dlanom pritisnuti odozgo da se fino zalijepe.
Prekriti folijom i ostaviti da stoji u prizideru oko pola sata.


Polahko uvaljati u prezlu, pa u jaje, pa ponovo u prezlu.

Prziti na na ulju dok ne porumene.


No comments:

Post a Comment