Iskreno, ja nisam neki ljubitelj
patlidzana... Jedem ga samo zato sto nekad dodje red i na njega. :) Evo
jedan recept za one koji ga stvarno vole. Nadam se da ce vam se
svidjeti! :)
Sastojci:
1 veliki plavi patlidzan
1 solja prezle
1/4 solje naribanog parmezana
Za fil:
1 jaje
1 solja mladog sira
1/2 solje parmezana
1-2 kasike krem sira
bosiljak, biber i so prema ukusu
I jos:
marinara sos
naribana mozzarela
1. Patlidzan oguliti i izrezati na ploske. Svaku plosku posoliti i ostaviti da stoje oko 30 minuta.
2. Saprati so i posusiti.
Na ravan tanjir staviti prezlu pomijesanu sa parmezanom, te svaku plosku uvaljati.
3. Rernu zagrijati na 350F. Papir za pecenje poprskati maslinovim
uljem, poredati ploske patlidzana i peci 10 minuta na jednoj strani i 15
minuta na drugoj.
4. Dok se patlidzan pece, u posudi pomijesati jaje, mladi sir, parmezan i krem sir. Dodati bosiljak, biber i s prema ukusu.
5. Pecen patlidzan premazati ovom smjesom i zarolati.
Redati u tepsiju na cije dno smo stavili 3 -4 kasike marinara sosa.
6. Posuti sa malo parmezana (ako zelite) i naribanom mozzarellom.
No comments:
Post a Comment